Curious Community: Arda Türkmen ''İstanbul’da Lokantacı Olmak''

Arda Türkmen kendi deneyimlerinden yola çıkarak, İstanbul'da lokantacı olma yolunda yaşadıklarını, işin püf noktalarını ve karşılaştığı aşamaları Curious Community severlerle paylaşacak.

Arda Türkmen Biyografi;

Eğitim & Hayat

1975 İstanbul doğumlu
1994 yılında Saint Benoit Fransız lisesinden mezun oldu
1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu
2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri sanatları bölümünden mezun olarak çift anadal yaptı.

Kariyer

1995 -2000 yılları arasında 350 den fazla üniversite tur organizasyonu, 100 den fazla sanatçılı konser organizasyonu yaptı
1998 - 2000 yılları arasında Uludağdaki A-Bar’ı işletti
2001 - 2003 yılları arasında birçok konser, produksiyon, ve organizasyon işlerinde yöneticilik yaptı

2003 yılında Roka Davet catering şirketini kurdu.

www.rokadavet.com

2008 yılında Asmalımescit’te 11 Leblon isimli Restaurantını açtı. Leblon Issız adam filmine ev sahipliği yapan mekan olarak da bilinmektedir.

www.11leblon.com

2010 yılında Cnn Turk televizyonu için ‘’ Arda’nın mutfağı ‘’ isimli yemek programını yapmaya başladı. Program 3 sezondur haftasonu pazar günleri yayınlanmaya devam etmektedir.

www.ardaninmutfagi.com

2012 yılı Nisan ayında sahibi oldugu Roka Davet'i sattı.
2012 yılının başında Sabah gazetesinde Arda'nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı
2012 yılının ortalarına doğru La Cucina Italiana dergisinde yemek yazıları ve tarifleri yazmaya başladı
2013 yılında Sabahtaki yazılarını sonlandırıp Hürriyet pazar ekinde Arda'nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı.
2013 yılında ikinci lokantası Forneria'yı Karaköyde açtı.

Event Program

20:00 Doors Open
20:00 Coşkun Akmeriç
20:30 First Part
21:30 Second Part
22:15 Coşkun Akmeriç

Location